
SPECIAL GUEST: KOTI BY TONI TOIVANEN & JUHO EKEGREN
Kansainvälisesti tunnetut suomalaiskokit Toni Toivanen ja Juho Ekegren avaavat oman ravintolan kahden päivän ajaksi À la Parkiin. Koti yhdistää maailmalla opitut tekniikat ja maut suomalaisiin kauden raaka-aineisiin ja niistä muodostuva 5 ruokalajin menu on tarjolla eksklusiivisesti Á la Parkin festivaalikävijöille.
Kolmen Michelin-tähden ja viidesti maailman parhaaksi ravintolaksi valitun Noman kasvatti ja vastuuhenkilöihin lukeutuva Toivanen sekä samaisen ravintolan kokkien pyörittämän ja huikean suosion saavuttaneen hampurilaisravintola Poplin keittiöpäällikkönä työskentelevä Ekegren luovat ainutlaatuisen menukokonaisuuden, joka on koettavissa festivaalialueelle rakentuvassa intiimissä fine dining -ravintolassa viidessä kattauksessa. Menu nautitaan pitkissä pöydissä yhteisölliseen communal table –tyyliin ja jokaiseen kattaukseen mahtuu vain 56 asiakasta. Koti-konseptiin Toivanen ja tuo mukanaan Nomassa kehittämiään tekniikoita ja makuja, jotka yhdistyvät suomalaisiin kauden raaka-aineisiin.
Toivanen työskenteli Kööpenhaminan Nomassa ja sen Test Kitchenissä lähes vuosikymmenen ajan ja Ekegren on tullut tunnetuksi esimerkiksi vuonna 2019 Vuoden ravintolaksi valitun ja sittemmin ovensa sulkeneen Chapterin omistajana ja keittiömestarina.
Koti-ravintolan toteuttamisen À la Parkissa mahdollistaa Range Rover Suomi.
Kattaukset:
Pe 1.8. klo 17.00 ja 20.00
La 2.8. klo 14.00, 17.00 ja 20.00
KATTAUSTEN MYYNTI ALKAA PE 16.5. KLO 12 TÄÄLLÄ.
Ravintola sijaitsee festivaalialueella, eli sisäänpääsy edellyttää kattauslipun lisäksi tapahtuman pääsylipun.
Kaikki eritysruokavaliot ja -toiveet pyritään huomioimaan, mutta festivaaliolosuhteista johtuen emme pysty takaamaan kaikkien pyyntöjen toteuttamista. Lähetämme kattauslipun ostaneille kesäkuussa infoviestin ja ohjeen mm. erityisruokavalioiden ja -allergioiden ilmoittamisesta.
Toni Toivanen:
- Työskenteli Hans Välimäen Chez Dominique nousten muutamassa vuodessa muiden kokkien rinnalle arvotetussa keittiössä
- Työsktenteli lähes 10 vuotta Rene Redzepin vierellä Ravintola Nomassa ja sittemmin Noman testikeittiössä
- Johtaa Noman testikeittiön lisäksi arvostetun ja suositun Popl Burgerin keittiötä
- Nimettiin vuonna 2016 Forbesin 20 under 30 -listalle (the Arts -kategoriassa)
Juho Ekegren:
- Työskenteli Hans Välimäen kahden Michelin-tähden ravintola Chez Dominiquessa
- Oli toinen palkitun ravintola Chapterin omistajista sekä ravintolan keittiömestari
- Työskentelee Noman alla toimivassa ravintola Poplissa Kööpenhaminassa keittiöpäällikkönä
- Työskennellyt helsinkiläisissä huippuravintoloissa Askissa, Spisissä ja Olossa