Uutiset
N4KU VIE À LA PARKISSA RIISIPUURON JÄLLEEN UUDELLE TASOLLE
Lue, mikä on vietnamilaisista mauista ja joulupuurosta leipälajinsa tehneen ravintolan seuraava aluevaltaus.
N4KU syntyi rakkaudesta aasialaisiin keittiöihin, mutta isoksi ruoka- ja mediailmiöksi ravintola päätyi tarjoilemalla Tuomaan Markkinoilla hiteiksi yltäneitä, ylellisiä ja perinteisestä poikkeavia joulupuuroja.
Keittiömestari Valtteri Sinkkonen, miten päädyitte keittelemään riisipuuroa?
“Halusimme nostaa suomalaisille rakkaan jouluruoan uuteen uskoon. Intohimo ruokaan ja laatuun johti siihen, että loimme parhaan riisipuuron. Samoja elementtejä on nähty sekä meidän puuroissa että banh mi -leivissä. Hittipuuro-titteli tuntuu siltä kuin olisimme saaneet mantelin!”
À la Parkissa N4KU tekee jälleen uuden aluevaltauksen riisipuurojen maailmassa, kun tarjolla on congee. Kyseessä on alun perin kiinalainen puuronkaltainen riisiruoka, josta eri puolilla Aasiaa tarjoillaan erilaisia versioita. Congee on suolainen ja samettinen puuro, joka perinteisesti tarjoillaan suolaisten lisukkeiden, kuten lihan tai kalan sekä pikkeleiden kanssa.
Miksi juuri congee?
“Helsingissä tätä on tarjolla vielä todella vähän, jos ollenkaan. Congeessa yhdistyvät täydellisesti comfort food ja street food. Annos yhdistelee kahta meidän spesialiteettiamme, eli aasialaismakuja ja riisipuuron. Se on täydellinen spin off meidän riisipuurotarinallemme. Annos on täynnä umamia ja reiluja makuja.”
Festarilla luvassa on silkkinen puuro rapeilla ripotteilla, eli ainutlaatuinen kulhollinen herkullista lohturuokaa.
N4KU tunnetaan rohkeista mauista, joita ravintolan takana olevat mastermindit toivovat suomalaiseen ruokakulttuuriin laajemminkin. Sinkkonen toivoo, että makuja ja makumaailmoja yhdisteltäisiin entistä rohkeammin. Ravintolan kohdalla rohkeus näkyy myös siinä, miten ennakkoluulottomasti tekijät on nähty erilaisissa tapahtumissa.
Mikä festareilla kokkailussa on parasta?
“Fiilis! No fiilis no game! Ruoka ja musa kulkevat käsi kädessä ja festareilla pääsee suoraan näkemään asiakkaiden reaktiot. Energia ja ilo tarttuu myös meihin, olettaen siis, että jengi digaa siitä, mitä ollaan tehty.”