Uutiset
YMPYRÄ SULKEUTUU, KUN KASMIR JA SIMO HARRIVAARA KOKKAAVAT MERIPUISTOSSA
Lue kaksikon mietteitä ruokakasvatuksesta ja ystävyydestä.
Pinsa Lokal artisti Kasmirin eli Thomas Kirjosen Pizza Lokal -ravintolakonseptin eksklusiivisesti À la Parkissa koettava sisar, jolle Vuoden kokki 2024 Simo Harrivaara antaa oman, maagisen silauksensa. Konseptin takana oli ystävysten jaettu ja sopivan hullu ajatus: oma, maailman paras pitseria.
Kirjonen ja Harrivaara tunnustavat tutustuneensa vuosituhannen alussa festareilla.
"Olemme tavanneet bändihommien kautta, ja bändihommilla tarkoitan tässä vuosituhannen alun numetal-bändejä, joissa kummatkin olimme laulajina", Kirjonen kertoo.
"Keikkojen jälkeen ystävyys alkoi ja sinetöitiin saunanlauteilla keskustellen pitkään muun muassa intohimosta ruokaan ja musiikkiin", Harrivaara täydentää ja toteaa, että molempien luotto intuitioon sekä avoin keskustelu ja rento ilmapiiri tulevat tekemään yhdessä kokkaamisesta ainutlaatuista.
Harrivaara ja Kirjonen korostavat ruoan ja musiikin mahdollisuuksia osoittaa välittämistä ja nähdä oman vision konkretisoituvan. Harrivaaralle ruoka edustaa äärimmäistä välittämistä ja rakkaudenosoitusta.
"Kotona tapahtuva ruokakasvatus on minulle yksi tärkeimmistä asioista, johon kiinnitän huomiota. Lapsille ja nuorille on tärkeä painottaa, kuinka ruoanlaitto on parhaimmillaan sosiaalista yhdessä tekemistä. Lapsen on tärkeä nähdä ruoanlaiton vaiheet ja kokea onnistumisen tunne, kun on saanut valmistaa ruoan alusta loppuun”, hän kertoo.
Myös Kirjonen näkee ruoanlaiton tapana tehdä jotain ihanaa läheisilleen ja ajatus pitseriastakin syntyi pandemia-ajan pitsanpaistosta perheelle ja ystäville.
"Innostuin pitsataikinan hifistelystä ja kun niiden paistaminen onnistui koko ajan paremmin, päätin alkaa tarjota niitä myös naapurustolle. Lapseni ovat vielä niin pieniä, että aika vähän toistaiseksi kokkaamme yhdessä. Pipareita leivottiin joulun alla, mutta välittömän palautteen mukaan pappa neuvoo liikaa", hän naurahtaa.
SIMON VINKKI LÄHEISILLE KOKKAILUUN!
Mitä kannattaa kokata, jos haluaa nopeasti ja vaivattomasti loihtia jotain läheisilleen?
"Meille tulee viikonloppuna ystäviä syömään ja illan menu on SSäm Party eli korealainen dinner, jossa salaatinlehtiin kääritään erilaisia pikkeleitä (esim. kurkkua, porkkanaa, retikkaa ja sipulia), kimchiä, proteiinia (tässä toimivat oman maun mukaan niin liha, tofu kuin kala) ja päälle loistavat soosit. Ruoka, joka on helppo rakentaa, ja joka on sosiaalista syömistä rakkaiden kanssa keskustellen!"