Takaisin
Löytyneet tulokset: Artistit, Uutiset, Info, Sivut, Fullsteam8 Ei tuloksia:/
Artistit
Uutiset
Info
Sivut
Näytä kaikki tulokset

Uutiset

06.12.2024

NÄIN SYNTYY À LA PARKIN RAVINTOLAKATTAUS

À la Park on syntynyt tekijöidensä intohimosta ruokaan, juomaan ja musiikkiin, ja työryhmä onkin täynnä todellisia herkuttelijoita.

Koska À la Parkista haluttiin alusta asti muovata tarjoiluiltaan ja valikoimaltaan poikkeuksellisen tasokas elämys, haluttiin tiimiin ravintola-alan ammattilainen, jolla on kokemusta myös ruoanlaitosta festivaaliolosuhteissa. Festivaalin ravintolakattauksen kuratoinnista vastaa niin ikään hyvälle ruoalle elävä keittiömestari, catering-yrittäjä ja mediapersoona Pipsa Hurmerinta, jonka kanssa keskustelut yhteistyöstä alkoivat jo talvella 2024.


Miten päädyit mukaan À la Parkin tekemiseen? 

”Kuulin ideasta ensimmäisen kerran alkuvuodesta 2024, kun festarityöryhmästä soitettiin minulle. Pidin ideaa heti mahtavana, koska Suomessa ei ole aiemmin tällaista tehty. Festarille tulee kattaus kiinnostavimpia ja ajankohtaisimpia ravintoloita.” 


Mikä tekee ravintolasta kiinnostavan? 

”Ravintolassa aina kiinnostavinta ja inspiroivinta on intohimo ja se, että sen takana olevat ihmiset tekevät sitä, mistä oikeasti tykkäävät ja jossa ovat hyviä. Se on aina siistimpää kuin se, että mietittäisiin liikaa, mitä muut haluavat kokea ja syödä. Kiinnostavinta on tehdä, mitä haluaa.” 


Mitä suomalaisesta ruoka- tai ravintolakulttuurista puuttuu? 

”Kaipaisiin suomalaiseen ruoka- ja ravintolakulttuuriin entistä enemmän diversiteettiä ja uskallusta. Niitä on jo enemmän kuin ennen, mutta etenkään etnisten ruokakulttuurien diversiteettiä ei ole juurikaan näkynyt esimerkiksi finediningissa.” 


Minkälaisia toteutuksia toivot ja odotat À la Park -ravintoloilta?

”Olen sanonut kaikille, joiden kanssa olen jutellut, että tehkää jotain spesiaalia. Olisi kiva nähdä kaikilta festivaalille tulevalta ravintolalta jotakin yllättävää. Jotain niin sanotusti laatikon ulkopuolelta, eikä samaa kuin heidän ruokalistoillansa normaalisti. On aina hauskempaa tekijöille ja syöjille, kun uskalletaan tehdä jotain hulluttelevampaa silloin, kun on siihen mahdollisuus.” 

”Jokainen À la Parkiin saapuva ravintola suunnittelee festivaalin menuita myös yhdessä minun kanssani. On tärkeä varmistaa, ettei ravintoloiden listoissa ole päällekkäisyyksiä, ja että tarjolla on mahdollisimman erilaisia annoksia ja konsepteja. Ei palvele ketään, että menuissa nähtäisiin samoja annoksia tai toisiaan liian lähellä olevia kokonaisuuksia.” 


Go to -arkiruoka ja minkälaisen toteutuksen haluaisit nähdä siitä festareilla? 

”Meidän perheen go to -arkisafka on ehdottomasti tacot, syömme niitä tosi paljon. Niissä on paljon variaatiota ja ne ovat aina hyviä. Ja niitähän saa myös Meripuistossa!” 


Myös À la Parkissa koettavien ravintoloiden menut suunnitellaan yhteistyössä kuratoijan kanssa, jotta voimme varmistaa, että tarjonta on mahdollisimman kattava, eikä ruokalistat ole liian samankaltaisia tai tarjoa samoja annoksia. Festivaalin ravintolakattauksesta on julkistettu vasta ensimmäiset nimet, mutta kulisseissa käy kova kuhina. Uutisia sekä ruoka- että juomatarjonnasta on siis luvassa paljon.  
 

Uusi festivaali rantautuu Helsinkiin!

Tilaa uutiskirje ja kuule ensimmäisenä, miten ruuan, juoman ja musiikin ystäviä hemmotellaan ensi kesänä.